Η Θάλπος γράφει…
Η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο είναι το Καράκας στη Βενεζουέλα. Η διαφθορά στο δικαστικό σύστημα και την αστυνομία συνδυαστικά με τη συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια του πληθυσμού έχουν προκαλέσει το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρωποκτονιών από κάθε άλλη πόλη του κόσμου.
Η πιο επικίνδυνη ασθένεια που έχει γνωρίσει ποτέ ο πλανήτης είναι η Μαύρη Πανώλη ή αλλιώς Μαύρος Θάνατος. Η συγκεκριμένη πανδημία εμφανίστηκε το 1347 στην Ευρώπη και υπολογίζεται ότι αφάνισε πάνω από το 60% του πληθυσμού μέχρι το 1350. Η ταχεία εξάπλωσή της οφειλόταν σε ψύλλους που παρασιτούσαν σε άρρωστους μαύρους αρουραίους (εξού και το όνομα) και η μετάδοσή της οφειλόταν κυρίως στις κακές συνθήκες υγιεινής αλλά και στην έλλειψη ιατρικών γνώσεων.
Το πιο επικίνδυνο έντομο είναι το κουνούπι. Άλλος ένας λόγος για να αντιπαθήσουμε αυτά τα ενοχλητικά έντομα καθώς έχουν την ικανότητα να μας μεταφέρουν πάρα πολλούς παθογόνους οργανισμούς όπως εγκεφαλίτιδα, κίτρινο πυρετό κ.α.
Το πιο επικίνδυνο φαγητό στον κόσμο είναι το FUGU ή Φουσκόψαρο. Ορισμένες ποικιλίες του ψαριού αυτού έχουν τοξική σάρκα και αγκάθια με αποτέλεσμα να καθιστούν την κατανάλωσή του ιδιαιτέρως επικίνδυνη.
Ο πιο επικίνδυνος δικτάτορας που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα είναι ο Μάο Τσετούνγκ. Προκάλεσε το θάνατο διπλάσιου αριθμού ανθρώπων από ότι ο Χίτλερ και ο Στάλιν μαζί. Υπολογίζεται ότι στα χρόνια της ηγεσίας του πέθαναν έως και 80 εκατομμύρια άνθρωποι από πείνα, διώξεις, καταναγκαστική εργασία και μαζικές εκτελέσεις.
Το πιο επικίνδυνο ζώο στον πλανήτη είναι ο άνθρωπος. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών σε όλη τη γη ανέρχεται σε στους 6,2 φόνους ανά 100.000 κατοίκους. Αν και το ποσοστό αυτό φαίνεται να μικραίνει σταθερά από το 2012 και μετά, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος αποτελεί τον νούμερο 1 κίνδυνο τόσο για το ίδιο του το είδος όσο και για τα υπόλοιπα όντα του πλανήτη.
Το πιο επικίνδυνο πράγμα στα socialmedia είναι η selfie. Ναι σωστά διαβάσατε! Περίπου 250 θάνατοι το χρόνο προέρχονται από την ακατανίκητη επιθυμία μας για μια τέλεια λήψη… και σε κάποιους «κοστίζει» ακριβά!
Πηγές:
Photo by Ingo Stiller on Unsplash