Υπάρχουν τρόφιμα που μας κρατούν νέους! Πώς; Σίγουρα όχι λόγω κάποιας «μαγικής» ιδιότητας τους αλλά χάρη στα συστατικά και τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχουν!
Η συστηματική τους κατανάλωση επιβραδύνη την γήρανση σώματος και δέρματος έως και 10 χρόνια διατηρόντας μας… νέους! Αρα τι πιο σημαντικό από τα εντάξουμε στο διατροφολόγιό μας!
Μπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, το μπρόκολο είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στο «χτίσιμο» ενός γερού ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, είναι πλούσιο σε σουλφοροφάνη, η οποία βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα μέσω του ήπατος.
Kακάο: Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των αιμοφόρων αγγείων και συνεπώς του κυκλοφορικού συστήματος και της καρδιάς. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Πορτοκάλια: Πέραν του ότι είναι γεμάτα βιταμίνη C, βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα να μοιάζει πιο σφριγηλό, πιο ομοιόμορφο και συνεπώς πιο νεανικό.
Ψάρια: Είναι γεμάτα από ωμέγα λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου και καταπολεμούν τις φλεγμονές, καθώς ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, αποτρέπουν την εμφάνιση δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση. Ψάρια με υψηλό ποσοστό ωμέγα λιπαρών οξέων είναι η ρέγγα, ο σολομός, η γλώσσα και ο γαύρος.
Λιναρόσπορος και λινέλαιο: Το λινέλαιο είναι ιδανικό για τους χορτοφάγους και για όσους δεν τους αρέσει το ψάρι, καθώς περιέχει ένα διαφορετικού τύπου λιπαρό οξύ αλλά με τις ίδιες σχεδόν ιδιότητες με αυτό του Ω-3.
Σπανάκι: Η κατανάλωσή του είναι ο καλύτερος τρόπος για να λάβει κανείς προβιταμίνη Α καριτινοειδή, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας και βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Γλυκοπατάτες: Πλούσια πηγή βιταμίνης Α, αλλά και χαλκού, διευκολύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν έτσι στο «χτίσιμο» ενός γερού και υγιούς δέρματος.
Όσπρια: Πηγή πρωτεϊνών, τα όσπρια «χτίζουν» γερούς μύες. Ενα φλιτζάνι με όσπρια έχει τόση πρωτεΐνη όσο μια μπριζόλα.
Κοτόπουλο: Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο, δύο μέταλλα που εξισορροπούν τις ορμόνες και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση.
Πράσινο τσάι: Ενυδατώνει, επιταχύνει τον μεταβολισμό, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερόλη, τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη, αλλά και αυτόν για την εμφάνιση άνοιας.