Thalpos-Mental Health

#ΚάτιΚαλό

  • Δημοσιεύτηκε στις:
    31/10/2022

Στην ομάδα του Θάλπος επιδιώκουμε να δημιουργούμε δράσεις που φέρουν ένα θετικό πρόσημο στην καθημερινότητα των ανθρώπων… Πιστεύουμε ότι οι μικρές, καθημερινές πράξεις όταν γίνονται συλλογικά αποκτούν δύναμη και μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση των ανθρώπων γύρω μας! Και έτσι, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι μπορούμε να κάνουμε τη θετική διαφορά, ο ένας για τον άλλον…

Στις 13 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης, μια ημέρα που έρχεται να μας θυμίσει ότι η καλοσύνη αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης, το οποίο μας βοηθά να γεφυρώσουμε τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.

#ΚάτιΚαλό ετοιμάσαμε φέτος για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης θέλοντας να χαρίσουμε ένα χαμόγελο σε ανθρώπους που διαμένουν σε φορείς και ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, και ποιο καλύτερο μέσο να επιλέξουμε από ένα βιβλίο…

Ένα βιβλίο είναι ένα δώρο που μπορείς να ανοίξεις ξανά και ξανά, όπως έχει πει ο Garrison Keillor. Ένα βιβλίο μπορεί να δημιουργήσει αυτό το αίσθημα θαλπωρής που όλοι μας χρειαζόμαστε. Ένα βιβλίο που πλέον έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στη ζωή μας, μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του και να γίνει συνοδοιπόρος κάποιου άλλου ανθρώπου!

Το Θάλπος διοργανώνει μια όμορφη δράση με αφορμή την μέρα αυτή!

Από 1η έως 10 Νοεμβρίου συγκεντρώνουμε βιβλία με σκοπό να τα προσφέρουμε σε φορείς και ιδρύματα, σαν μια μικρή πράξη καλοσύνης...

Μονάδα ΘΑΛΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ γιατο Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Κομοτηνής

Χρυσοστόμου Σμύρνης 3, Κηφισιά 145 61 l Τηλ. Επικοινωνίας 2108025226 l Γεωργία Σαντουρτζόγλου ∙ Μαρίνα Νικολάου (ώρες παραλαβής 09:00-17:00 )

Μονάδα ΘΑΛΠΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  γιατο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Ηρακλείου Κρήτης

Ξηροκάμπι Γιαννιτσάνικα, Καλαμάτα 24100 l Τηλ. Επικοινωνίας 2721084097 l Εύη Τσικρικού ∙ Μαρία Γαϊτανάρου (ώρες παραλαβής 09:00-17:00)

Κλιμάκιο Ψυχ/κής Υποστήριξης Β. Εύβοιας ΘΑΛΠΟΣ για  το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας

Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, Περιφερειακή Οδός Ιστιαίας - Λουτρών Αιδηψού, Ιστιαία, ΤΚ 34200 l Τηλ. Επικοινωνίας  2226350136 l Ελένη Φλώκου ∙ Μαρία Πετκίδου (ώρες παραλαβής 09:00-16:00 )

Κεντρικά Γραφεία ΘΑΛΠΟΣ  για Καταστήματα Κράτησης

Αγαθουπόλεως 5, Αθήνα 112 57 l Τηλ. Επικοινωνίας 2108668365 l Ευαγγελία Σταθοπούλου ∙ Ελισάβετ Πάσσιου (ώρες παραλαβής 09:00-17:00)

Κάθε πράξη καλοσύνης, αξίζει πολλά… μοιράσου και εσύ τη δική σου ενέργεια στο #ΚάτιΚαλό!

 

some KINDNESS facts

  • Πράττοντας με καλοσύνη ή ακόμα και στη θέαση μιας τέτοιας πράξης, παράγεται η ορμόνη ωκυτοκίνη - γνωστή ως «ορμόνη αγάπης» - η οποία προκαλεί την απελευθέρωση νιτρικού οξέος στα αιμοφόρα αγγεία, πράγμα που τα διαστέλλει, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση. Ενώ η απελευθέρωση ενδορφινών που προκαλεί, λειτουργεί σα φυσικό παυσίπονο. Αισιοδοξία και υγιή καρδιά λοιπόν, είναι τα οφέλη της καλοσύνης, αλλά δε σταματά εκεί.
  • Οι πράξεις καλοσύνης έχουν θετική επίδραση στην ψυχική μας υγείας και κατ’ επέκταση, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Καταρχάς βοηθούν στην αντιμετώπιση καταθλιπτικών συναισθημάτων, καθώς αυξάνουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης η οποία με τη σειρά της, ενεργοποιεί το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου μας.
  • Η ευγένεια βελτιώνει επίσης, τη διάθεση, την κατάθλιψη και το άγχος. Πιο συγκεκριμένα, διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης που – εκτός του ότι θεραπεύει τις πληγές - τονώνει και αυξάνει το αίσθημα της ευτυχίας. Ενισχύει τις κοινωνικές επαφές, καθώς βοηθά στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, μειώνοντας την "απόσταση" μεταξύ των ανθρώπων και μετριάζει το άγχος και την επιθετικότητα.
  • Σημαντικός είναι ο αντίκτυπος που έχει η καλοσύνη στον τρόπο που βλέπουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας, στην αυτοεκτίμηση μας και στο γεγονός ότι μπορεί να αναδομήσει πλήρως την αντίληψη μας, για το τι μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Φωτογραφία από Dom J: https://www.pexels.com/el-gr/photo/45717/