Thalpos-Mental Health

Awareness spot I Η Ψυχική Υγεία του ενός, προτεραιότητα όλων μας!

  • Δημοσιεύτηκε στις:
    13/10/2022
Είναι το μοναδικό εσύ
που γεννά το μαγικό εμείς
Το αρμονικό εγώ
που ενορχηστρώνει το απόλυτο είμαστε
Το ισορροπημένο εμείς
που δημιουγεί το υπέροχο υπάρχουμε… ζούμε...
ονειρευόμαστε... ένα μέλλον όπου η ψυχική υγεία του ενός θα αποτελεί προτεραιότητα όλων μας!
 
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας! Μια μέρα σημαντική, ίσως περισσότερο από ποτέ...
 
Ήδη πριν την πανδημία 1 στους 8 ανθρώπους παγκοσμίως ζούσαν με κάποια ψυχική διαταραχή. Παράλληλα, οι αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές αυξήθηκαν κατά 25% κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της πανδημίας. Επιπλέον, οι ανάγκες ψυχικής υγείας έχουν ενταθεί σημαντικά για τον γενικό πληθυσμό. Εργαζόμενοι, παιδιά και έφηβοι, ηλικιωμένοι... αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας στην καθημερινότητα τους. Πλέον, είναι σαφές ότι η ψυχική υγεία μας αφορά όλους!
 
Ο Φορέας Θάλπος – Ψυχική Υγεία και φέτος υποστηρίζει το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2022 να κάνουμε την Ψυχική Υγεία & Ευεξία παγκόσμια προτεραιότητα. Μέσα από το Awareness spot - Η Ψυχική Υγεία του ενός, προτεραιότητα όλων μας! μας καλεί να δώσουμε ορατότητα στην ψυχική υγεία, να αναλάβουμε δράση για την ψυχική υγεία και μαζί να δημιουργήσουμε ένα μέλλον, όπου η ψυχική υγεία του ενός θα αποτελεί προτεραιότητα όλων μας! Ευχαριστούμε τον κύριο Μέμο Μπεγνή για την υποστήριξη του σκοπού μας και την συμμετοχή στο σποτ.
 
Παράλληλα, ο Φορέας συμμετέχει και υλοποιεί ένα σύνολο δράσεων ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης!
 

Πέμπτη 06/10 Ι 17:00 – 23:00

Συμμετοχή με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου, την ομιλία “the STRESS factor,  μια εμπειρία διαφορετική για τον κάθε ένα” και το βιωματικό workshop “Express your Stress” στο Dive In Diversity III - μια γιορτή για την Συμπερίληψη και το Well Being έρχεται στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνισμού της Διασποράς στο Άλσος του Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας (Διοργάνωση: Ίασις ΑμΚΕ & ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ,  ΕΠΑΨΥ, ΠΕΨΑΕΕ, Θάλπος – Ψυχική Υγεία)

Σάββατο 08/10 Ι 17:00

Συμμετοχή επαγγελματιών της Μονάδας «Θάλπος Καλαμάτας» στον 5ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας με σύνθημα #WeMoveForMentalHealth

Τρίτη 12/10 Ι 09:00 – 13:00

Συνδιοργάνωση με την ΠΕΨΥκΚΑ της εκδήλωσης συνΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ παιΖΩντας στην Πλατεία Θερμοποτάμου (Λουτρά Αιδηψού) με ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους - βιωματικές ασκήσεις, διαδραστικά παιχνίδια και installations

Πέμπτη 13/10 - 12:00

Διεξαγωγή ομιλίας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγείας των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Ωρεών

Κυριακή 16/10 Ι 09:00

Συμμετοχή επαγγελματιών της Μονάδας «Θάλπος Αττικής» στον 7ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα με σύνθημα #WeMoveForMentalHealth

Θεματική Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης Οκτωβρίου

Τον Οκτώβριο μιλάμε για τη θεραπεία, τις μορφές της αλλά και τα οφέλη της. Είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να λάβουμε βοήθεια και να βάλουμε ως προτεραιότητα την ψυχική μας υγεία. Ας κάνουμε λοιπόν, αυτόν το μήνα ένα βήμα πιο κοντά στην μας προσωπική εξέλιξη! Δείτε το ενημερωτικό μας video και διαβάστε τα άρθρα της ομάδας μας.
 
Ο Φορέας Θάλπος-Ψυχική Υγεία, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, τα τελευταία 17 χρόνια συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Μέσα από τη λειτουργία των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Θάλπος προσφέρει συνεχές, καθημερινό έργο υποστηρίζοντας ψυχικά και φροντίζοντας τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις Μονάδες μας, Θάλπος Αττικής και Θάλπος Καλαμάτας. 
 
Επιπλέον, αναπτύσσουμε εξειδικευμένες δράσεις και προγράμματα σε ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες ανάγκες ψυχικής υγείας που διαπιστώνουμε:
  • τη δημιουργία του πρώτου επιτραπέζιου παιχνιδιού για την ψυχική υγεία εφήβων στην Ελλάδα – Εθνική Πρωτοβουλία Νέων "Play and Learn on Mental Health",
  • τη συγκρότηση και λειτουργία κλιμακίου ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας στη Βόρεια Εύβοια - Σταθερό Κλιμάκιο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Κέντρου Υγείας Ιστιαίας,
  • τη διεξαγωγή ομάδων ενίσχυσης εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Δράσεις "Ψυχοεκπαίδευση της Κοινότητας",
  • την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω της τέχνης σε παιδιά και εφήβους - Πρόγραμμα "εκφράΖΟΥΜΕ- ομάδες δημιουργικής θεραπευτικής παρέμβασης παιδιών & εφήβων".